Wie zijn wij

SongCircle: een palet met vier sprekende kleuren.

SongCircle blinkt uit in muziek voor gemengd solokwartet, a cappella en met piano.SongCircle
Soms vloeien de stemmen in elkaar over, op andere momenten is de kleurstelling fel en contrastrijk. De vier zangers van SongCircle beschikken over verfijning en beweeglijkheid. Het ene moment dompelen ze zich onder in de klank van het geheel, om op het andere naar voren te springen met de kracht van het eigen geluid.
Het repertoire van SongCircle verrast. Zij nemen geen genoegen met het voor de hand liggende, maar zijn altijd op zoek naar minder bekende werken van grote componisten. Het ensemble voert ook werken uit die speciaal voor hen zijn geschreven.
Daarnaast krijgen bestaande composities uit klassiek- en licht repertoire een nieuw jasje in de arrangementen van bas-bariton Mitchell Sandler.
Het ensemble werkt met verschillende pianisten: Maurice Lammerts van Bueren, Vaughan Schlepp, Elizabeth Mucha, Ursula Dütschler en Richard Egarr.

SongCircle is regelmatig te horen op de nederlandse- en buitenlandse kamermuziekpodia. Zij traden op in de serie Noorderkerkconcerten in Amsterdam, de Raadhuisconcerten in Hilversum, paleis Wilanow in Warschau en maakten een tournee door de Bourgogne.
De zangers zijn vaak te gast bij de Vereniging Vrienden van het Lied en hebben hun medewerking verleend aan diverse festivals. Zo zijn zij eerder uitgenodigd door het North Sea Jazz Festival (met muziek van rietblazer Maarten Ornstein), Stemmen aan de Blijmarkt te Zwolle en Traces of Voices te Tilburg.